Stoppen Met Lijnen

Stoppen Met Lijnen: Blijvend Afvallen Met Online Cursus?

Heb je overgewicht, maar geen zin meer om te lijnen? En wil je een betere gezondheid? Dan zal je jouw eetgedrag, gewoontes en leefstijl moeten aanpassen!

Voedingscoach en lifestylebegeleider Gerdien Hopster weet dit als geen ander en heeft daarom een Stoppen Met Lijnen cursus ontwikkeld. Zij zegt dat je met haar methode leert hoe je kleine aanpassingen kan maken in je leefstijl, die uiteindelijk grote impact hebben op je gewicht en leefstijl.

Uiteraard was ik erg nieuwsgierig geworden naar de Stoppen Met Lijnen cursus en ben ik opzoek gegaan naar hoe deze methode in elkaar zit. Daarom zal ik je uitleggen wat de voordelen en nadelen zijn en of het verstandig is om deze cursus te gaan volgen.

Wie is Gerdien Hopster?

Gerdien Hopster heeft vroeger in strijd gestaan met haar lichaam en gewoontes, die een gezond gewicht en ook haar geluk in de weg stonden. De druk van het willen presteren en haar perfectionisme waren een leidraad in haar leven destijds. Toen vond ze eindelijk iets waar ze goed in was en dat was afvallen!

Ze heeft daardoor zoveel kennis gekregen over hoe het lichaam in elkaar zit, dat ze heeft besloten haar eigen praktijk te beginnen genaamd Gezond en Gewicht.

Haar doel is om mensen met overgewicht te laten inzien dat ze beter kunnen stoppen met lijnen! Lijnen maakt je namelijk niet gelukkiger en dat is toch uiteindelijk waar het om draait. Omdat ze via haar praktijk maar een beperkt aantal mensen kan bereiken, heeft ze besloten ook een online cursus op te zetten. Met de cursus Stoppen Met Lijnen wilt ze zoveel mogelijk mensen begeleiden naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht, maar vooral geluk het uitgangspunt is.

Hoe werkt de Stoppen Met Lijnen cursus?

Stoppen met Lijnen is bedoeld als vooruitstrevende cursus die je een frisse kijk geeft op het afvallen. Kern bij Stoppen Met Lijn is dat je leefstijl centraal staat in het hele proces.

Heb je eenmaal besloten dat je voor deze cursus gaat, dan zal je eerst een keuze moeten maken of je deze cursus 8 weken, 12 weken of 16 weken gaat volgen.

Bij de kortste variant kan je er op rekenen, dat je ongeveer 3 tot 6 kilo zal afvallen. Kies je het langste programma, dan is 15 kilo verliezen een reëel resultaat. Bij de langere cursussen krijg je onder andere meer eetschema’s, om al die weken op een gevarieerde manier te kunnen overbruggen.

Hoelang de cursus ook duurt, de basisprincipes zijn bij elke cursus hetzelfde. Je krijgt toegang tot de mooie online omgeving, waarbij je weekschema’s, recepten en andere informatie kan bekijken en downloaden. Je kan daarbij ook contact maken met andere deelnemers, via social media of direct via de portal.

Uiteraard vind je naast voedingstips ook veel tips die gaan over beweging en niet te vergeten de mooie bonussen. Zo krijg je de boeken “Nooit meer te Zwaar” en “Stoppen als Lijner” er gratis bij.

Mijn mening over Stoppen Met Lijnen

Elke dieetprogramma heeft zo zijn voordelen en nadelen en deze dus ook.

Laat ik wel zeggen dat ik aangenaam verrast was toen ik de Stoppen Met Lijnen cursus ontdekte. Zoals gezegd heeft de ontwikkelaar van dit dieetprogramma zelfs een eigen praktijk. Dat duidt op iemand die erg serieus bezig is met het helpen van mensen. Daardoor heeft ze niet alleen kennis over afvallen door haar eigen ervaringen, maar heeft ze ook ervaringen met haar cliënten.

Daarbij richt ze zich niet alleen op het afvallen zelf, maar probeert ze mensen vooral te laten inzien dat lijnen eigenlijk helemaal niet gelukkiger maakt en dat is ook helemaal waar! Een mens is pas gelukkig als de obstakels die zij telkens weer tegenkomen worden opgelost. Een gezonde leefstijl geeft je nou eenmaal veel meer controle. Op dat gebied zit ik dus helemaal op één lijn met Gerdien Hopster.

Het lijkt dus alsof zij het perfecte dieetprogramma heeft ontworpen. Helaas was deze gedachte van korte duur! Waarom?

Ik besloot haar gratis eBook te downloaden op haar website. Het boek begon goed, totdat ik bij de menu’s kwam. Tot mijn verbazing stond hier waanzinnig veel ongezonde voeding.

Bij het ontbijt staat onder andere hagelslag, halvarine en halva jam (geen idee wat dat is). Op zich valt dat nog mee, maar ik had tenminste havermout of een gekookt ei verwacht. Kijk ik verder naar de tussendoortjes dan wordt het helemaal vreemd. Voeding zoals een liga, koek, cup a soup en krentenbol is haar advies. Er staat wel fruit of yoghurt bij, maar toch mis ik meer gezondere alternatieven, zoals pure chocolade, noten, gedroogd fruit en snackgroentes.

Ook had ik meer verwacht van de recepten bij de lunch en het avondeten. Tussendoor staan dan wel weer tips waar je echt iets aan hebt, maar toch is het belangrijkste gedeelte, zoals de voeding, onvoldoende naar mijn visie.

Eigenlijk is ze meer gericht op het zo makkelijk mogelijk maken van de recepten en maaltijden. Daarbij bevatten haar recepten ook nog eens erg weinig vetten. Zo worden ook de goede vetten onvoldoende verwerkt in het eetpatroon.

Afvallen wordt op deze manier misschien wel makkelijk, maar wordt je lichaam er niet veel gezonder en vitaler van, behalve dan dat je waarschijnlijk wel wat lichter wordt. Zo komt haar dieet meer in de buurt van het Sonja Bakker dieet en dat is helaas geen compliment.

Natuurlijk weet ik niet of dezelfde soort eetschema´s die ik heb gezien in het gratis eBook, ook zijn gebruikt in de Stoppen Met Lijnen cursus, maar ik ben bang van wel. Ondertussen heb ik wel een bericht naar Gerdien Hopster gestuurd, met de vraag of ze mij hier meer over kan vertellen.

Voordelen en nadelen van Stoppen Met Lijnen

Totdat ik geen bericht terug heb gehad van haar, zijn op dit moment in het kort de voordelen en nadelen op een rij van de Stoppen Met Lijnen cursus.

Voordelen:

  • Gericht op een gezonde leefstijl voor de lange termijn
  • Cursus mooi verpakt via online dashboard
  • Veel extra’s waaronder de boeken
  • Maaltijden bijzonder makkelijk klaar te maken

Nadelen:

  • Je gezondheid wordt er voor de meeste mensen niet beter op
  • Je leert nog steeds niet wat echt gezonde voeding is
  • Gezonde vetten blijven veelal achterwege

Ook al lijken de nadelen er minder te zijn dan de voordelen, vind ik toch dat de nadelen vele malen zwaarder wegen. Zolang de voeding niet gericht is op zoveel mogelijk onbewerkte voedingsmiddelen, is de rest van de Stoppen Met Lijnen cursus eigenlijk ook vrij onbelangrijk.

Is er een vergelijkbaar en goed alternatief?

Dit heb ik voor je uitgezocht en die is er zeker. Ook al bestaan er nogal wat producten in de afvallen- en dieetmarkt, toch is er op dit moment één product waar ik nog steeds van onder de indruk van ben.

Dit is namelijk de Afslank Receptenbijbel van Richard Ridder. Dit boek laat je afvallen onder zware trainingen of ongezond crashdieet. Wat kan je verwachten van dit effectieve receptenboek?

  • Recepten die je goed verzadigen
  • Recepten die makkelijk te maken zijn en ook eens goedkoop zijn
  • De nieuwste inzichten omtrent afvallen en gezondheid

Klik hier voor meer informatie:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen


Vond je dit artikel gunstig? Verleen mij dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.