Deze website is opgericht door Laurens Helmstäter om mensen te helpen bij het kiezen van het juiste dieet om daarmee gezond en blijvend te kunnen afvallen, maar ook om een gezonde levensstijl te kunnen aannemen. Je vindt hier informatie over alle bekende en populaire diëten.

Zelf ben ik altijd al erg sportief geweest. Ik heb meerdere sporten gedaan en speelde uiteindelijk basketbal op hoog niveau. In die tijd ging ik steeds meer op mijn voeding letten, want ik merkte dat ik op die manier nog fitter werd en beter kon presteren.

Een aantal jaar geleden ben ik er achter gekomen dat ik allergisch ben voor gluten. Sindsdien ben ik me nog meer gaan interesseren en verdiepen in welke ingrediënten er allemaal in onze voeding zitten en hoeveel daar eigenlijk mis mee is. Dit heb ik allemaal moeten ontdekken door zelf naar deze informatie opzoek te gaan, door middel van boeken, documentaires en goed aangeschreven websites.

Ik kwam tot de ontdekking dat één van de grootste bijwerkingen van onze moderne voeding overgewicht veroorzaakt, met alle gevolgen van dien. Ik ben er van overtuigd dat wanneer ons eten niet zo bewerkt zou zijn, er veel minder gezondheidsproblemen zouden bestaan in de westerse wereld. Ook verbaas ik mij iedere keer weer over hoeveel verkeerde of achterhaalde informatie er op internet staat over diëten, gezond eten en afvallen.

In 2014 ben ik de website dieetuitgelicht.nl opgestart, om alle informatie die ik door de jaren heen heb verzameld, op te schrijven. Via deze website hoop ik veel mensen te kunnen bereiken, die daardoor door het bos de bomen weer kunnen zien als het gaat om het kiezen van het juiste dieet of methode om je levensstijl te kunnen verbeteren.

Volg mijn blog op:
Twitter
Facebook
Google+


Vond je dit artikel gunstig? Verleen mij dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.