Begin je dag goed met een eiwitshake

Een eiwitshake is ideaal om je dag mee te starten. Veel sporters nemen hun eiwitshake als ontbijt. Door dit te doen krijgen ze namelijk in één keer al hun benodigde eiwitten voor de dag al binnen.

Wil jij je dag ook goed beginnen met een eiwitshake? Ik informeer je er graag over.

Waarom een eiwitshake?

Eiwitshakes kun je om uiteenlopende redenen nemen. De eiwitten die in een shake zitten, zorgen er onder andere voor dat je spieren na een training goed kunnen herstellen. Ook dragen ze bij aan de groei van je spiermassa en zorgen ze er ook voor dat deze zo lang mogelijk tot stand worden gehouden. Eiwitten zijn ontzettend goed voor de botaanmaak en het zorgt ook voor instandhouding en behoud van sterke botten. Je skelet profiteert ook van de eiwitten die je door een eiwitshake binnenkrijgt.

Herstellen met eiwitshakes

Als je veel traint, dan zorg je ervoor dat je spieren beschadigd raken. In je spieren krijg je namelijk door het harde trainen kleine scheuren. Eiwitten zorgen ervoor dat je spieren en spierscheurtjes goed kunnen herstellen. Als je onvoldoende eiwitten binnenkrijgt, dan betekent dit dus ook dat je spieren dus slecht kunnen herstellen. Dit helpt je niet tijdens het sporten. Door voldoende eiwitten binnen te krijgen kun je het herstelproces dus versneller waardoor jij weer fit en sterk bent voor de volgende training.

Diverse soorten

Als je kiest voor een eiwitshake, is het relevant om te weten dat er allerlei soorten eiwitshakes bestaan. Sommige eiwitshakes zijn speciaal bedoeld om gewicht te verliezen terwijl andere eiwitshakes juist bedoeld zijn om aan te komen in gewicht. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een shake die speciaal is bedoeld voor droge spiermassa. Welke shake je kiest hangt dus geheel af van de doelen die je wilt bereiken.


Vond je dit artikel gunstig? Verleen mij dan een gunst door dit artikel te liken of te delen met je vrienden.